Cine suntem?

Un grup de oameni cu experiență în sectoare diverse (non-profit, mediul de afaceri, cercetare, administrație publică), care cunosc bine realitățile din România și au lucrat împreună în diferite contexte pentru reducerea sărăciei și creșterea eficacității în administrația publică.

Oana Ganea

Oana Ganea

este sociolog, cu o experiență de peste 15 ani. Oana lucrează în cercetare (este co-autor al primului Audit al serviciilor sociale din România) și în proiecte la firul ierbii, atât în România, cât și în Republica Moldova. A evaluat și gândit politici publice în diverse domenii, cum ar fi asociativitatea în agricultura, functionarea Grupurilor de Acțiune Locale si reformarea sistemului de protecție a copilului. Este contributor al Pachetului Antisărăcie lansat de Guvernul României în 2016. La Reality Check, Oana este implicată atât în proiecte de monitorizare si evaluare de impact (ex: monitorizarea Legii 248/ 2015), cât și direct, în proiecte de intervenție în comunități aflate în situații dificile. Împreuna cu Wolf, a dezvoltat un training de evaluare a impactului, dedicat organizatiilor non-guvernamentale.

Nadia Gavrilă

Nadia Gavrilă

coordonează proiecte educaționale, sociale și de dezvoltare comunitară din 2001. A început la Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău, unde a pus pe picioare un program de îmbunătățire a condițiilor de locuit din cartierele sărace din Buhuși și Bacău. Din 2004, lucrează cu Asociația OvidiuRo, unde s-a implicat în programe comunitare în sectorul 5 din București și în implementarea programului Fiecare Copil în Grădiniță în 45 de comunități sărace din 11 județe. Din 2012, Nadia a „adoptat” satul sărac Ponorâta, pentru care strânge fonduri și coordonează ca voluntar o serie de proiecte. În 2016, Nadia a fost consiliera Consilierului de Stat pentru Incluziune Socială, la Cancelaria Prim-Ministrului – din această poziție, a coordonat implementarea Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei, lansat de Guvernul Cioloș.

Simona Ilaș

Simona Ilaș

și-a inceput cariera ca om de comunicare în 2003, în cadrul GlaxoSmithKline Romania. În 2005 s-a alăturat pentru urmatorii zece ani Asociației OvidiuRo, una dintre cele mai importante organizații neguvernamentale din România care luptă împotriva sărăciei prin educație. Începând din 2010 a coordonat echipa de comunicare și de strângere de fonduri a asociației. Simona a organizat șapte ediții ale unuia dintre cele mai mari evenimente de strângere de fonduri din România. De-a lungul timpului s-a implicat și în lucrul direct cu copiii. Din 2015 locuiește în Germania și are doi copii.

Alina Seghedi

Alina Seghedi

lucrează de 18 ani în sectorul ONG din România, în proiecte sociale și educaționale. A început în 2000, strângând fonduri pentru copiii străzii, familii sărace și vârstnici din București, la Asociația Sfântul Stelian. Între 2004 și 2015 a fost director de dezvoltare la OvidiuRo, iar în 2015 a coordonat pentru o perioadă scurtă un proiect Habitat for Humanity, care renova case sărăcăcioase. În 2016, Alina a fost co-autor al Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei, la Cancelaria Prim-Ministrului, și a lucrat la Ministerul Fondurilor Europene, întâi consilier al ministrului și apoi secretar de stat responsabil de Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Alina are un Master Executiv în Administrație Publică de la Hertie School of Governance, Berlin. Experiența ei include design și management de proiecte, monitorizare și evaluare de programe de educație, sănătate și locuire în peste 60 de comunități sărace din țară, facilitarea colaborării intersectoriale la nivel național, județean și local, lobby și advocacy.

Wolfgang Stuppert

Wolfgang Stuppert

e cercetător în științe sociale și activist civic cu o experiență de peste cinci ani în designul și implementarea de evaluări pentru organizații ale societății civile din Germania și internaționale și în proiecte de cercetare cantitative și calitative în mediul academic. Domeniile lui de expertiză includ design experimental de evaluare, chestionare, metode de cercetare calitativă, activism civic, democratizare și implicarea tinerilor în proiecte sociale. Ca evaluator, Wolfgang a lucrat în Germania, Europa de Est și Africa Sub-Sahariană pentru UN Women, UN Trust Fund to End Violence against Women, Oxfam International, Departamentul de Dezvoltare Internațională al Marii Britanii, Bread for the World, Agenția Federală Germană pentru Educație Civică și Ministerul German al Familiei, Persoanelor Vârstnice, Femeilor și Tinerilor. În Romania, a coordonat o evaluare de impact la nivel național a programului Fiecare Copil în Grădiniță al Asociației OvidiuRo. În Moldova, a dezvoltat o metodologie de evaluare pentru programul de antreprenoriat social pentru tineri EcoVisio. Wolfgang și-a obținut doctoratul pe tema rolului mobilizării sociale în procesele de democratizare din Africa Sub-Sahariană la Berlin Graduate School of Social Sciences din cadrul Universității Humboldt, are un Master în Studii Est-Europene de la Freie Universität Berlin și un Master în Managementul Organizațiilor Politice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Vorbește fluent engleză, română și germană.