Direcționează 3.5% din impozit

Până pe 25 mai 2020, poți redirecționa 3.5% din impozitul pe venit către ONG-ul preferat.

Impozitul aferent veniturilor tale l-a plătit deja angajatorul tău, statului. Dar ai opțiunea ca 3.5% din acest impozit să-l redirecționezi chiar tu către un ONG. Altfel, acești bani vor fi folosiți după cum consideră necesar statul. Suma aferentă procentului de 3.5%  va fi calculată de ANAF.

Pentru a direcționa 3.5% din impozit către Asociația Reality Check, urmează pașii de mai jos:

Dacă ai nevoie de îndrumare pentru completarea declarației, lasa-ne adresa ta de email.

 

Descarcă declarația 230 dacă ai veniturile obținute din salarii.

Am completat noi declarația cu datele asociației și tu trebuie doar să mai adaugi datele tale personale și să o semnezi. Nu este nevoie să calculezi și să treci tu în declarație valoarea aferentă procentului 3.5%. Acest lucru îl vor face funcționarii ANAF.

Depune declarația completată și semnată. Poți face acest lucru în mai multe feluri, alege modalitatea cea mai ușoară pentru tine: 1) mergi și o depui la sediul  ANAF de care apartii. Aici gasesti lista cu adresele sucursalelor ANAF din toate orașele. 2) o trimiti prin poșta cu confirmare de primire. 3) o încarci în Spatiul Virtual ANAF.

Ce facem cu banii pe care îi direcționezi către noi:

Ajutăm acolo unde credem că e cea mai mare nevoie.

Îi aducem împreună pe cei care au nevoie de ajutor (comunități, școli, primării, grupuri de oameni) cu cei care îl pot oferi (companii, persoane, grupuri civice etc.).Sprijinim comunitățile defavorizate să dezvolte și să implementeze proiecte. Monitorizăm și raportăm către donatori.

Monitorizăm la firul ierbii ce merge și ce nu, și de ce

Verificăm în mod structurat cum se aplică legile și se cheltuiesc banii publici. Înțelegem care sunt problemele care fac ca anumite legi, politici publice sau programe să nu funcționeze cum ar trebui. Identificăm, analizăm și promovăm bune practici, care pot fi extinse.

Facem studii aplicate și advocacy

Evaluăm științific impactul anumitor programe strategice. Analizăm necorelări sau goluri legislative sau procedurale și facem propuneri de politici publice. Semnalăm disfuncționalități în aplicarea legii, abuzuri în sistemul public, probleme de sistem.

Mai multe informații despre ce am făcut în ultimul an, găsiți aici