Redirecționează 20% din impozit

În România este o distanță imensă între lumi. 

Reality Check realizează intervenții directe în două dintre cele mai sărace comunități din țară: Ponorâta, jud. Maramureș, și Castelu, jud. Constanța. 

Știm că în comunitățile vulnerabile rezultatele se văd după ani de zile și că este nevoie de o abordare integrată, care are în centru EDUCAȚIA.

De aceea, angajamentul nostru față de oamenii din cele două comunități este unul pe termen lung.

Experiența de la firul ierbii ne ajută să documentăm procesele care nu funcționează, să formulăm recomandări de îmbunătățire a politicilor publice și să lucrăm cu autoritățile publice pentru a le implementa astfel încât să aibă un impact pozitiv mai mare.

Conform Codului Fiscal, dacă aveți o societate comercială sau o microîntreprindere, puteți direcționa 20% din impozitul pe profit sau pe venit al companiei către Asociația Reality Check. Puteți face acest lucru până la 31 decembrie 2020, fără niciun cost suplimentar, în baza unui contract de sponsorizare. 

 

SOCIETATE COMERCIALĂ

Dacă compania ta are profit și plătește impozit, poți direcționa 20% din impozitul pe profit. Suma aferentă sponsorizării se scade din impozitul pe profit datorat bugetului de stat în limita a 0,75% din cifra de afaceri, însă nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

MICROÎNTREPRINDERE

Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit până la nivelul a 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive.

Asociația Reality Check este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult, pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare.

Fiți partenerii noștri în combaterea sărăciei multigeneraționale din România printr-o abordare integrată.

Aici găsiți planul nostru pe 2021 și aici rapoartele noastre anuale. Vă mulțumim!

Contact: Iolanda Burtea, iolanda@realitycheck.ro, 0726 840 791.