Ajută

Poţi ajuta în multe feluri, în funcţie de disponibilitatea ta. Te rugăm alege varianta care ţi se potriveşte cel mai bine din cele de mai jos.

20% din impozit

Conform Codului Fiscal, dacă aveți o societate comercială sau o microîntreprindere, puteți direcționa 20% din impozitul pe profit sau pe venit al companiei către Asociația Reality Check. Puteți face acest lucru până la 31 decembrie 2024, fără niciun cost suplimentar, în baza unui contract de sposorizare.

 

SOCIETATE COMERCIALĂ

Dacă compania ta are profit și plătește impozit, poți direcționa 20% din impozitul pe profit. Suma aferentă sponsorizării se scade din impozitul pe profit datorat bugetului de stat în limita a 0,75% din cifra de afaceri, însă nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

MICROÎNTREPRINDERE

Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit până la nivelul a 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive.

Asociația Reality Check este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult, pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare.

Fiți partenerii noștri în combaterea sărăciei multigeneraționale din România printr-o abordare integrată.

Aici rapoartele noastre anuale. Vă mulțumim!

Contact: Iolanda Burtea, iolanda@realitycheck.ro, 0726 840 791.

Până pe 25 mai 2024, poți redirecționa 3.5% din impozitul pe venit către ONG-ul preferat.

Este o procedură simplă, care nu te costă nimic. Impozitul aferent veniturilor tale l-a plătit deja angajatorul tău, statului. Dar ai opțiunea ca 3.5% din acest impozit să-l redirecționezi chiar tu către un ONG. Altfel, acești bani vor fi folosiți după cum consideră necesar statul. Suma aferentă procentului de 3.5%  va fi calculată de ANAF.

Venituri eligibiledin salarii/pensii impozabile, din alte surse decât cele salariale pentru care depuneți Declarația Unică.

Pentru a direcționa 3.5% din impozit către Asociația Reality Check, urmează pașii de mai jos:

 1. Completează și semnează ONLINE (click pe text)

Poți completa Formularul 230 în 2 minute, cu datele personale + semnătura contribuabilului (chenar jos). Datele noastre sunt deja completate. Platforma va genera formularul, în format PDF, care se trimite automat către noi. Noi vom centraliza toate formularele primite și le vom trimite către ANAF-urile corespunzătoare.

Termen limită: 15 mai. Deși termenul de depunere la ANAF este 25 mai, dacă alegi să completezi formularul online, te rugăm să faci asta până la 15 mai, astfel încât să avem timp pentru a procesa formularul tău și a-l trimite la ANAF-ul de care aparții.

IMPORTANT! Poţi face redirecţionarea celor 3,5% pentru o perioadă de 2 ani. Anul viitor ANAF va redirecţiona automat suma către Asociația Reality Check.

2. Completează și semnează FIZIC

Alege formularul 230 care ți se potrivește, completează cu majuscule datele tale personale și semnează. Acolo unde a fost nevoie de datele asociației, am completat deja noi.

Dacă în 2023 ai avut salariu sau pensie impozabilă descarcă:

  • AICI formularul cu opțiunea direcționării pe 1 an sau
  • AICI formularul cu opțiunea direcționării pe 2 ani.
Alege modalitatea de depunere cea mai ușoară pentru tine:
1) mergi și o depui la sediul ANAF de care aparții. Aici gasesti lista cu adresele sucursalelor ANAF din toate orașele.
2) o trimiti prin poșta cu confirmare de primire.

3. Completează și depune formularul ONLINE în Spațiul Public Virtual

Dacă îți creezi cont online în Spatiul Public Virtual, pe www.anaf.ro – de acum vei putea depune orice declarație.

  • Dacă ai deja cont (de obicei au cont mai ales persoanele cu profesii liberale – medici, avocați, cei cu contracte de drepturi de autor, cu venituri anterioare din alte surse), doar intri în cont și selectezi formularul 230, unde adaugi datele noastre: Asociația Reality Check, CIF: 37978051, RO66 INGB 0000 9999 0711 1278.
  • Dacă nu ai cont, te înregistrezi pe site-ul ANAF și apoi depui formularul.

Descarcă de AICI Declarația Unică dacă în 2023 ai avut venituri din alte surse decât cele salariale pentru care depuneți Declarația Unică.

Nu-ți lăsa banii în „grija” statului, redirecționează-i pentru educație și dezvoltare comunitară.

Dacă doriți să ne sprijiniți lunar, puteți face acest lucru simplu prin setarea opțiunii de plată recurentă din contul dvs. de online banking.  Orice sumă contează!

Informatii cont:

Asociatia Reality Check
Cod fiscal: 37978051
Banca: INGB Centrala
IBAN Lei: RO66 INGB 0000 9999 0711 1278
IBAN Euro: RO89 INGB 0000 9999 0715 3350
SWIFT: INGBROBU, BIC: INGB

Nevoi curente:

  • monitorizarea legii 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate prin oferirea de tichete sociale condiționate de prezență
  • rezolvarea urgențelor medicale ale copiilor din Castelu, județul Constanța
  • ajutor pentru îmbunătățirea locuințelor din Ponorâta, comuna Coroieni, județul Maramureș
Nevoi curente:

  • campanii de înscriere a copiilor la grădiniță
  • activități educaționale cu copiii din Ponorâta (județul Maramureș)
  • dezvoltare organizațională (comunicare, strângere de fonduri) la biroul Reality Check din București – oricând