Ajută

Poţi ajuta în multe feluri, în funcţie de disponibilitatea ta. Te rugăm alege varianta care ţi se potriveşte cel mai bine din cele de mai jos.

Până pe 31 iulie 2019, poți redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-ul preferat.

Impozitul aferent veniturilor tale l-ai plătit deja statului. Dar ai opțiunea ca 2% din acest impozit să-l redirecționezi către un ONG. Suma aferentă procentului de 2%  va fi calculată de ANAF și nu poate depași 300 lei per contribuabil.

Completează formularul cu datele personale, semneaza-l și depune-l la ANAF sau trimite-l prin poșta cu confirmare de primire.

Descarcă formularul 230 pentru venituri obținute din salarii de aici.

SAU

Dacă ai venituri obținute (și) din alte surse (PFA, drepturi de autor, chirii, etc) accesează Spațiul Privat Virtual și completează  declarația unică la Capitolul 1, Secțiunea 6.A precum în exemplul de mai jos. Nu-ți lăsa banii în „grija” statului, direcționează-i pentru educație și dezvoltare comunitară.

20% din impozitul pe profit

Dacă sunteți agent economic, până la 31 decembrie puteți redirecționa către organizații neguvernamentale până la 20% din impozitul pe profit pe care îl datorați statului (în limita a 0.5% din cifra de afaceri).

Dacă doriți să ne sprijiniți în acest fel, o puteți face urmând acești pași:

  1. Încheierea contractului de sponsorizare (download), conform legii, între beneficiar (Asociația Reality Check) şi sponsor (persoana juridică).
  2. Înregistrarea şi operarea sponsorizării în contabilitatea sponsorului.
  3. Calcularea impozitului şi scăderea sponsorizării din suma datorată ca impozit, trimestrial, regularizarea făcându-se la sfârşitul anului.

Baza legală: Codul fiscal 2008-2009 – Titlul II Impozitul pe profit Cap.II Calculul profitului impozabil, Art.21 Cheltuieli, Alin (4), litera (p).

Dacă doriți să ne sprijiniți lunar, puteți face acest lucru simplu prin setarea opțiunii de plată recurentă din contul dvs. de online banking.  Orice sumă contează!

Informatii cont:

Asociatia Reality Check
Cod fiscal: 37978051
Banca: INGB Centrala
IBAN Lei: RO66 INGB 0000 9999 0711 1278
IBAN Euro: RO89 INGB 0000 9999 0715 3350
SWIFT: INGBROBU, BIC: INGB

Nevoi curente:

  • monitorizarea legii 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate prin oferirea de tichete sociale condiționate de prezență
  • rezolvarea urgențelor medicale ale copiilor din Castelu, județul Constanța
  • ajutor pentru îmbunătățirea locuințelor din Ponorâta, comuna Coroieni, județul Maramureș

Nevoi curente:

  • campanii de înscriere a copiilor la grădiniță
  • activități educaționale cu copiii din Ponorâta (județul Maramureș)
  • dezvoltare organizațională (comunicare, strângere de fonduri) la biroul Reality Check din București – oricând

Detalii: Iolanda Burtea, iolanda [at] realitycheck.ro, 0771 052 089