Pe lângă case mai bine pregătite să îndure ploile și frigul, prin Campania Cinstim Binele, finanțată de Timișoreana, construim și o mai bună încredere a locuitorilor în propriile forțe și în puterea comunității, per ansamblu. Un grup de 11 părinți, împreună cu reprezentanți ai școlii și ai echipei Reality Check, se află chiar acum în tabara Adventure Education din Lupeni, coordonată de Ilie Popescu.

Bazat pe principii de învăţare prin experienţă, programul foloseşte exerciţii indoor și outdoor în procesul de teambuilding, care ajută grupul să funcționeze ca o echipă, să dezvolte performanţe în muncă, să aibă rezultate mai bune și să se distreze în condiții de siguranță. Chiar dacă programul este conceput să dezvolte spiritul și performanţa echipei, el reprezintă și o experienţă puternică la nivel personal, participanţii având acces la instrumente pentru dezvoltarea personală, dezvoltându-și astfel încrederea de sine. Va fi, cu siguranță, o experiență de neuitat pentru oamenii din Ponorâta, care rareori ies din sat pentru altceva decât pentru muncile sezoniere.

După revenirea în comunitate, participanții la teambuilding vor fi implicați, alături de reprezentanți ai școlii, ai primăriei și ai Reality Check, în selectarea celor cinci case care vor fi îmbunătățite.