În vara lui 2023, pentru al treilea an consecutiv, un grup de copii din familii vulnerabile din Castelu a plecat în tabăra VIAȚA. Împreună cu reprezentanții școlii și ai primăriei, am stabilit să aibă prioritate copiii cu prezență și rezultate bune înscriși la școală în primăvara și vara lui 2022, unii cu doi, trei ani mai târziu decât copiii din familii cu o situație socio-economică mai bună. Pentru că nu toți vorbeau românește bine, grupul a fost completat cu doi băieți din ciclul gimnazial, care au ajutat cu traducerea. Participarea în tabără a fost o recompensă pentru întrega muncă depusă în timpul anului școlar și o încurajare de a continua eforturile de a învăța și a se dezvolta.

Săptămâna a fost plină la fiecare pas cu aventuri noi pentru cei 13 copii. Cu mult entuziasm, au descoperit o lume total nouă, departe de comunitatea lor. Drumul și adaptarea inițială au fost o provocare, dar odată ce s-au familiarizat cu noul loc, cu liderul grupului și cu echipa Noi Orizonturi, copiii s-au simțit în largul lor. A ajutat mult și că le-au avut aproape pe Mariana Niculache și Madalina Ursache, cele două asistente sociale din Castelu.

Energia copiilor în tabără a fost contagioasă! Cu curiozitate, micii exploratori au descoperit multe jocuri care i-au provocat, secretele naturii și, foarte important, au aflat multe lucruri despre ei înșiși și despre forța echipei.

Echipa ȘOIMILOR, așa cum s-au numit, s-a întors acasă mai unită și cu dorința fermă de a reveni în tabără în viitor. Până atunci, se vor bucura de amintirile prețioase și de ceea ce au învățat.

Tabăra educațională este o activitate în cadrul proiectului „Educație prin sport și aventură”, derulat de Reality Check și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.