Timp de două zile, pe 10 și 11 mai, adulții și copiii din Ponorâta, împreună cu echipele Reality Check & Noi Orizonturi și cu sprijinul Primăriei Coroieni, au făcut curățenie pe ulițele satului, pe câmpurile din apropiere, în curți și au învățat despre importanța unui mediu curat pentru sănătate. Toți participanții la acțiunea de curățenie și igienizare au primit unelte, mănuși de protecție, saci de gunoi și măști.

Efortul de grup și puterea comunității se reflectă în rezultate:

  • peste 200 de adulți și copii implicați
  • peste 1000 de saci adunați
  • 15 mașini de gunoi încărcate
  • un buldoexcavator care a strâns gunoiul din zonele greu accesibile.

Pe lângă mâna de ajutor oferită la strânsul gunoaielor, specialiștii Noi Orizonturi au organizat ateliere cu 30 copii din comunitate (înainte sau după orele de școală) unde cei mici au învățat câte puțin despre echilibru, disciplină și despre susținerea moralului celor din jur. Copiii și facilitatorii au vizitat o pădure din zonă unde au instalat un slackline, unde fiecare a avut ocazia să încerce această experiență.

La finalul acțiunii, majoritatea oamenilor din comunitate au săpat grădinile, în așteptarea semințelor și răsadurilor pe care le vor planta în curând, cu sprijinul susținătorilor și partenerilor Reality Check.

Mai avem de lucru, dar este un început. Primăria Coroieni va continua ce am început împreună și sperăm că foarte curând curățenia comunității va deveni un obicei pentru toți locuitorii.

Acest eveniment a fost posibil cu sprijinul: Tasuleasa Social, Kaufland Romania, Adriana Pitea, Kathi Scheidereiter, Robert Tarpescu, Carmen Mihaiu. Mulțumim pentru ajutor!