Împreună prin sport la Castelu

Activități și evenimente sportive pentru 400 de copii

În luna august am demarat proiectul „Împreună prin sport la Castelu”, care se va desfășura pe o perioadă de șase luni. 400 de copiii din Castelu, județul Constanța, vor beneficia de activități sportive gândite pe diferite categorii de vârstă și în funcție de interesul copiilor.

Copiii vor participa la activități sportive săptămânale (cluburi de fotbal, dans, mișcare și joacă), la două sesiuni de dezvoltare personală prin joc și la o ștafetă. În același timp, părinții vor fi invitați să se implice direct în activitățile cu copiii. La fiecare întâlnire copiii primesc o gustare, iar în curând vor primi și un echipament adecvat fiecărei activități la care participă. 

Rezultatele așteptate ale proiectului „Împreună prin sport la Castelu” sunt îmbunătățirea stării de sănătate și igienă a copiilor, a încrederii de sine și a spiritului de echipă, creșterea interacțiunilor incluzive între membrii comunității și creșterea numărului persoanelor interesate să ajute pe termen lung acești copii. Implicit, vor crește șansele ca acei copii care acum nu beneficiază de educație să fie mai bine integrați la grădiniță și la școală și să aibă un parcurs sănătos și o dezvoltare armonioasă care să le permită să își depășească starea de vulnerabilitate.

Castelu este o comună cu o populație foarte săracă de turci-romi, numiți horahai, unde circa 600 de copii trăiesc în condiții de locuire și igienă precare. Majoritatea părinților horahai nu au avut ei înșiși acces la educație. Copiii vorbesc acasă turcește și nu știu românește când încep școala. Copiii nu sunt stimulați intelectual, iar nevoia lor de a participa la activități sportive, cluburi și jocuri este imensă.

„Împreună prin sport la Castelu” este un proiect derulat de Reality Check și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

#realitycheckro #impreunaprinsportlacastelu #instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc

#ÎNSTAREDEBINE este un program de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România pe parcursul anului 2019. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viață sănătoasă și care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. www.instaredebine.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În stare de bine”.