Proiectul „Educație prin sport și aventură” este derulat de Reality Check și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

În 2023, echipa Reality Check a continuat intervențiile integrate (educație, servicii sociale, sănătate, dezvoltare comunitară, advocacy) în comunitățile sărace din Coroieni (Ponorâta) și Castelu, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de viață ale familiilor vulnerabile și de a crește șansele copiilor de a avea un viitor mai bun decât al părinților lor. În plus, prin activitățile desfășurate am facilitat implicarea autorităților județene și a celor naționale pentru dezvoltarea unor măsuri aplicate, care să rezolve sau să prevină aceste tipuri de probleme în comunitățile sărace care se confruntă cu provocări similare.

Pentru copiii din familii defavorizate, intervențiile în domeniul educației prin sport sunt de un real succes, ajutându-i să își formeze rutine sănătoase, să învețe să își respecte coechipierii și adversarii și să se apropie de școală. Astfel, în vara lui 2023 am demarat proiectul „Împreună prin sport și aventură”, prin care continuăm o parte dintre activitățile testate, care au avut un impact semnificativ: cluburi sportive săptămânale de fotbal și volei, tabere de educație prin aventură pentru copii cu performanțe școlare și evenimente comunitare – Ștafete pentru educație care aduc împreună toți copiii din comunitate. În activități implicăm părinți, profesori, reprezentanți ai autorităților de la local la național, tineri din comunitate și voluntari.

Mai multe detalii AICI