Anul acesta, am participat pentru prima oară în competiția Galei Societății Civile și ne bucurăm foarte mult că ne-am numărat printre organizațiile câștigătoare. Am concurat la secțiunea „Apărarea drepturilor individuale/colective” cu proiectul Monitorizarea legii 248/2015 (Fiecare Copil în Grădiniță), unde am obținut Premiul III.

Prin Legea 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate, între 80.000 și 100.000 de copii săraci ar putea să beneficieze anual de tichete sociale care să îi ajute să meargă regulat la grădiniță, dar aproape jumătate dintre ei nu o fac. Ca să înțelegem de ce statul nu folosește la maximum această oportunitate, în 2018 Reality Check a evaluat modul în care s-a aplicat legea și a formulat recomandări de îmbunătățire a acesteia.

În 2019, continuăm în trei direcții: advocacy pentru adoptarea măsurilor legislative care să crească impactul legii, o campanie națională de informare a părinților, profesorilor și asistenților sociali, și conturarea unui mecanism de monitorizare și evaluare continuă a modului în care se aplică legea.

Mai multe detalii despre proiectul nostru găsiți aici și aici.