Suntem bucuroși să împărtășim cu voi rezultatele primelor luni ale proiectelor Împreună pentru o viață mai bună în Castelu și Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni, care contribuie la îmbunătățirea modului de acordare a serviciilor publice pentru persoanele vulnerabile din cele două comune):

 • Au fost sprijiniți copiii vulnerabili și familiile lor

la Castelu prin

 1. a) programe educaționale: 54 de copii prin educație remedială, 28 prin alfabetizare rapidă și dezvoltare personală și 98 prin educație prin sport. 14 copii au venit în tabăra Viața. 40% dintre copii au făcut progrese educaționale și 80% comportamentale (deprinderi de viață de bază). 5 tineri cu potențial de lideri au fost implicați în Clubul tinerilor.
 2. b) educație pentru sănătate, igienă și creșterea copilului: au participat 67 de fete și femei (unele la mai multe cursuri).

la Coroieni prin

 1. a) programe educaționale – s-a format un nucleu de 150 de copii care merg regulat la școală; 26 de tineri cu potențial de lideri au fost implicați în Clubul tinerilor; 61 de copii au beneficiat de educație remedială, 28 de alfabetizare rapidă și dezvoltare personală și 87 de educație prin sport. 33% dintre copii au făcut progrese educaționale și 80% comportamentale (deprinderi de viață de bază). 15 copii au venit în tabăra VIAȚA.
 2. b) educație pentru sănătate, igienă și creșterea copilului – au participat 117 de fete și femei.
 • A fost încurajat un mod de lucru structurat al echipelor locale integrate de la primărie și școală: s-a creat o rutină de întâlniri săptămânale; se aplică metoda managementului de caz pentru 60 de familii vulnerabile în vederea facilitării accesului la servicii. 
 • Au fost mobilizate autoritățile locale și județene să sprijine comunitatea vulnerabilă, prin 5 întâlniri locale și 2 județene.
 • 12 locuitori din Castelu și 15 din Coroieni (10 from Ponorâta) s-au implicat într-un Grup de Inițiativă Locală și au participat la un teambuilding de dezvoltare personală și comunitară. 
 • O femeie din Castelu și două din Ponorâta (Coroieni) au fost angajate în cele două proiecte.
 • La Castelu a avut loc caravană medicală, la care au participat 117 de persoane din comună, reprezentanții școlii și primăriei.
 • 350 de persoane au participat la fiecare dintre cele trei evenimente comunitare de la Coroieni: Ștafeta pentru Educație, caravan medicală și acțiunea de igienizare a salului
 • Echipa de proiect a documentat provocările și soluțiile de la firul ierbii și au informat autoritățile județene și centrale cu privire la modalități de sprijin pentru rezolvarea problemelor întâlnite.

Împreună pentru o viață mai bună în Castelu https://impreunapentrucastelu.realitycheck.ro/

Proiect derulat de Asociația Reality Check, în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundația Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni https://impreunapentrucoroieni.realitycheck.ro/

Proiect derulat de Asociația Reality Check, în parteneriat cu Primăria Coroieni, Fundația Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.